Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی بهادری جهرمی روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا به بیان دیدگاه ها، نقطه نظرات و برنامه های پیشنهادی مرکز وکلای قوه قضاییه پرداخت.

در ادامه مشروح این گفت وگو آمده است:

- ایرنا: اخیرا مباحثی پیرامون اظهار نظر نمایندگان مرکز در کمیسیون بررسی طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار از سوی نایب رییس اتحادیه کانون وکلا مطرح شد که حواشی زیادی را در فضای صنفی به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا مرکز وکلای قوه قضاییه و کانون وکلای دادگستری در خصوص این طرح با یکدیگر اختلاف نظر دارند؟

** بهادری جهرمی: بله متاسفانه دیدم به نوعی بی اخلاقی در نحوه انتقال مباحث صورت گرفته بود که به نوعی تحریف ماهوی یا قلب ماهوی نظر مرکز در این نقل قول صورت گرفته بود.

البته این قبیل بی اخلاقی ها برای مرکز عادی شده و بخاطر فضای تبلیغاتی و پوپولیستی که در میان برخی مدیران کانون ها وجود دارد. مستمرا شاهد رویکردهای تبلیغاتی از سوی ایشان در موضوعات مختلف هستیم. طبیعی است ایشان نیازمند جمع آوری آرای وکلا هستند و مجبورند به نوعی خود را روز به روز مشهورتر کنند و بعضا از هر روشی برای این کار استفاده می کنند.

- ایرنا : یعنی شما نقل قول صورت گرفته را تأیید نمی کنید؟

** بهادری جهرمی: نقل قول از منظر حقوقی شاید اشتباه نبود، اما شیوه طرح آن به گونه ای بود که برداشت کاملا مغایری با نظر رسمی مرکز که در جلسه هم به تفصیل تبیین شده بود را موجب می شد.

ببینید مسأله اساسی این است که رویکرد و استراتژی موجود در مرکز در نحوه حمایت از حقوق وکلا به طور کلی با رویکرد قالبی که از سوی فعالان صنفی و مدیران کانون ها دنبال می شود کاملا متفاوت است.

رویه چند 10 ساله در میان کانون ها که به نوعی رویکرد قالب بوده - و البته بدیهی است که بعضا هم برخی رویکردهای متفاوتی در این زمینه داشته اند و منکر آن نیستیم مثلا جناب دکتر شهبازی نیا رییس محترم سابق اتحادیه کانونهای وکلا رویکرد متفاوتی را در جلسات ارائه می کردند - ولی خب رویکرد غالب رویکردی تهاجمی و تقابلی با بخش های حاکمیت و همچنین مطالبات عمومی و مردمی یا گروهی و کمپینی بوده است.

در مقابل، مرکز رویکرد تعاملی را به منظور تأمین و تضمین منافع صنفی ترجیح می دهد و اعتقاد دارد با این رویکرد هم منافع اعضای مرکز و وکلا و کارشناسان بهتر تأمین می شود و هم سعی می شود با اقناع افکار عمومی و جامعه مخاطبان از فضاسازی منفی علیه جامعه وکلا و کارشناسان و نهاد وکالت و کارشناسی جلوگیری کرد.

- ایرنا: امکان دارد موضوع را بیشتر تبیین بفرمایید؟ یعنی شما اعتقاد دارید باید نظرات حاکمیت را بپذیرید تا منافع صنفی تأمین شود؟

** بهادری جهرمی: نه به هیچ وجه، مسأله این است که به هر دلیل درست یا اشتباهی، عده ­ای که تعداد کمی هم ندارند و پایگاه های نسبتا خوبی هم در بخش های مختلف حاکمیتی یا رسانه ­ای دارند احساس می کنند نهاد وکالت و وکلا انحصارگرا هستند، بسیاری از بخش های حاکمیتی یا رسانه ­ها مستمر اعلام می کنند نهاد وکالت قانون گریز است، فرار مالیاتی گسترده دارد. این مسأله یک مشکل چند 10 ساله است. آیا تنها دلیل بروز این مشکل دیگران بوده اند؟ یعنی خود ما در نهاد وکالت نقشی در این زمینه نداریم؟ وکلای محترم این موضوع را بسیار خوب درک می کنند، بسیار از اوقات شکست یک پرونده حقوقی بیش از آنکه به دلیل عملکرد طرف مقابل باشد، به دلیل اشتباه خود انسان است. مثلا یک اقرار اشتباه یا عدم ورود به هنگام ایراد تردید یا انکار در دیگر عملا این امکان را از دست خارج کرده و منجر به شکست پرونده می شود مربوط به عملکرد خود انسان است نه طرف مقابل.

بنظر بنده در حوزه وکالت نیز چنین مسأله ای اتفاق افتاده. متأسفانه به جای انتخاب راهکار درست برای دفاع از حقوق وکلا، به مسیرهای نادرستی متوسل شده اند که مسأله را بغرنج تر کرده است. صدور بیانیه ها و سر و صداهای رسانه ای و شلوغ کردن بیشتر موضوع، به جای حل مشکل ذهن مردم و مسئولان را نسبت به موضوع بیشتر مشوش کرده است، یا مثلا به جای حل ریشه ای مساله با استقبال از اعطای پروانه های مبتنی بر رانت های قانونی سعی شده برخی نمایندگان، قضات عالی رتبه و برخی مسئولان در کسوت وکلای دادگستری درآیند تا شاید مشکل حل شود غافل از اینکه این رویکرد مستمرا بازار کار وکلای جوان و کسانی که با آزمون پذیرفته شده اند را بدتر و بدتر کرده است. پرواضح است یک نماینده مجلس یا یک قاضی بازنشسته ارتباطات و مراجعات بسیار گسترده تری جهت تصاحب پرونده های حقوقی و قضایی خواهد داشت و یک وکیل جوان از پیش نسبت به او در این بازار رقابتی شکست خورده است.

- ایرنا: آیا فکر نمی کنید تعداد جذب زیاد مرکز این مشکل را ایجاد کرده است؟

** بهادری جهرمی: دقیقاً بر عکس. موضوع اشتغال وکلا یکی از مسائل اساسی مرکز است که برای حل آن مستمرا تلاش می کند و متاسفانه رویکرد کانون ها نه تنها کمکی در این زمینه نمی کند که در بسیاری اوقات مانع حل مساله هم می شود.

رویه مرکز در حمایت از درآمدزایی و اشتغال وکلا در پیشنهادهای مرکز که در آیین نامه حق الوکاله اخیرالتصویب نیز نمود پیدا کرد کاملا روشن است. هریک از وکلا که پیشنهادات مرکز و کانون را در خصوص آیین نامه با یکدیگر قیاس کند قطعا به این امر اعتراف خواهد کرد.

حتی در خصوص همین ادعای افزایش تعداد که مطرح می کنند، دقت کنید؛  مرکز در سال ۹۶ تنها ۱۵۰۰ کارآموز جذب کرده یعنی تقریبا نصف کانون های وکلا، در سال ۹۷ آزمونی برگزار نکرده و در سال ۹۸ حدود هفت هزار نفر جذب کرده که البته هنوز این تعداد تقریبا پروانه ای دریافت نکرده اند و مرکز امکان فعالیت در سامانه های قوه قضاییه را برای ایشان ایجاد نکرده است. یعنی در همین طول سه سال اخیر، اولا تعداد جذب کانون و مرکز در مجموع با هم برابر بوده است و ثانیا اساساً تعداد جذب اخیر مرکز هنوز وارد بازار کار نشده اند که بتوانیم بگوییم اینها مانع اشتغال سایرین شده اند.

یعنی اگر اینها بخواهند نقشی در این زمینه داشته باشند از چند ماه دیگر به بعد خواهد بود. دقیقا به همین دلیل هم مرکز برنامه های اشتغالزایی گسترده ای در دستور کار دارد که انعقاد قرارداد با بزرگترین شرکت بیمه ای برای فعالسازی بازار جدیدی در خدمات حقوقی به صورت عمومی و گسترده یا توسعه مشاوره های تلفنی حقوقی از این دست است.

البته اصلی ترین برنامه ها نیازمند زمان بیشتری برای ایجاد زیرساخت های لازم و همچنین نبود موانعی همچون تشنج آفرینی برخی کانون ها در غبارآلوده کردن فضای کاری مشترک و ممانعت از ایجاد مشغله های غیر ضروری است تا بتوان آنها را به نتیجه رساند. مثلا موضوع الزامی بودن اخذ نظر وکلای دادگستری در هنگام انعقاد قراردادهای مهمی همچون نقل و انتقال اموال غیر منقول یا انعقاد قراردادهای پیش فروش و... می تواند حجم بسیار زیادی از بازار خدمات حقوقی را ایجاد کند که مستلزم اصلاح وضعیت موجود در نوع نگاه نهادهای تقنینی و قضایی و حتی افکار عمومی و رسانه ای به عملکرد وکلا و نهاد وکالت است.

همان نکته ای که در ابتدا عرض کردم و جزو اساسی ترین تفاوت های جدی در رویکرد مرکز نسبت به رویکرد کانون های وکلاست. تا زمانی که نگاه نهادهای تقنینی، قضایی و عمومی نسبت به وکلا و جایگاه ایشان اصلاح نشود نمی توان موضوعات ضروری و مناسبی همچون وکالت اجباری در پرونده های مهم، الزامی بودن حضور وکیل در قراردهای مهم، توسعه بیمه معاضدت و مسائلی از این دست را به نتیجه رساند.

برچسب‌ها مرکز وکلاء کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ریاست مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرکز وکلاء کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه مرکز وکلاء کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه اخبار کنکور بهادری جهرمی قوه قضاییه نهاد وکالت مرکز وکلا برنامه ها کانون ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۱۷۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه کرامت، فرصت خوبی برای تبیین ابعاد موج نفرت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی است

استاندار کرمانشاه گفت: در ایام دهه کرامت باید ابعاد موج فراگیر نفرت از جنایت‌های رژیم کودک کش صهیونیستی را در سطح محلات، مساجد و اماکن عمومی استان به شکل گسترده‌تر و با جلوه مردمی‌تری تبیین کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، محمد طیب صحرایی امروز _ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت _ در نشست برنامه‌ریزی بزرگداشت دهه کرامت که با حضور مدیران دستگاه‌های مختلف فرهنگی و خدمات رسان در محل سالن جلسات شهید سلیمانی استانداری برگزار شد؛ اظهار کرد: امام رضا (ع) برای ما مسلمانان یک مونس و همدم، یک رفیق صمیمی و دوست‌داشتنی و یک ولی بسیار بامحبت و دلسوز است و در صورت درک مناسب این جایگاه والا، این امام عزیز می‌تواند تمامی خلأء های زندگی مادی و معنوی ما را پر کند.

وی افزود: امام رضا (ع) منشأ لایزال خیروبرکت در عالم هستی است و هرکسی که با ایشان مأنوس باشد هیچ‌گاه غریب و بی‌پناه نمی‌ماند و ما برای بهره‌مندی از این موهبت بیکران، نیازمند یک برنامه‌ریزی درست در زندگی خویش هستیم.

استاندار کرمانشاه با تصریح اینکه مردم شیفته و شیدای امامشان هستند، گفت: باید مقدمات و بستر حضور گسترده‌ای ابراز ارادت برای همه در دهه کرامت فراهم شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: همان‌گونه که اخیراً رئیس‌جمهور تأکید داشتند همه باید برای گسترش مخاطبان در حوزه‌های مختلف تلاش کنند که این رویکرد می‌تواند در همه ابعاد ازجمله خدمت‌رسانی سازمان‌ها در برنامه‌ها و مناسبت‌ها نمود داشته باشد.

صحرایی اذعان داشت: امسال باید تلاش کنیم این برنامه‌های دهه کرامت در سطح محلات، مساجد و اماکن عمومی به شکل گسترده‌تر و با جلوه مردمی‌تری برگزار شود و دایره وسیع‌تری را شامل شود.

وی همچنین بیان کرد: رهبر معظم انقلاب از حج امسال به‌عنوان حج برائت نام بردند و در ایام دهه کرامت باید ابعاد این موج فراگیر نفرت از جنایت‌های رژیم کودک کش صهیونیستی را تبیین کنند.

استاندار کرمانشاه بر مشارکت اصناف و بازاریان در جشن‌های دهه کرامت تأکید کرد و گفت: اصناف و بازاریان ارتباط بسیار گسترده‌ای با مردم‌دارند و در این برنامه‌ها هم می‌تواند نقش‌آفرینی گسترده‌ای داشته باشند.

وی عنوان کرد: شروع این ایام با ولادت حضرت معصومه (س) و انتخابات دور دوم مجلس هم‌زمان است و امیدوارم با حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های رأی، این دو عید بزرگ مذهبی و ملی، با شیرینی مضاعفی برای مردم همراه باشد.

کد خبر 751548

دیگر خبرها

  • قانون‌گذاری هوش مصنوعی اولویت مجلس نیست/ باید خط قرمزها روشن شود
  • وکلا وظیفه سنگینی در حفظ جایگاه خود و وکالت دارند
  • تحلیل و پخش موسیقی ایرانی رویکرد برنامه «نیستان»
  • ‌وکلا در راستای ایجاد صلح و سازش تلاش کنند
  • وکلا نقش مهمی در برقراری صلح و سازش دارند
  • رویکرد تربیتی در برنامه‌های تابستانی کانون‌های مساجد اردبیل
  • برگزاری کارگاه تخصصی کارآفرینی و اشتغالزایی ویژه کانون‌های مساجد
  • دهه کرامت، فرصت خوبی برای تبیین ابعاد موج نفرت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی است
  • استقرار ادارات در شهرستان فرخشهر در دستور کار قرار گیرد
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه برای تشکیل کارگروه اشتغالزایی