Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی وکلای کشور هفتم اسفند هر سال را به عنوان روز وکیل جشن می‌گیرند که نهاد وکالت باید طرحی نو دراندازد و جایگاه وکیل را به آنچه شایسته‌اش است، برساند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ 7 اسفند در تقویم ایرانی به نام "روز وکیل" نام‌گذاری شده است. این روز فرصتی برای قدردانی از نهاد وکالت است که با عنوان یک بال فرشته عدالت به دنبال احقاق حقوق ذی‌حقان و دادخواهان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جامعه وکلا به تکیه بر آگاهی و تخصصی که در رشته حقوق دارند، دادخواهان را برای رسیدن به آنچه حقشان هست، یاری می‌رسانند و از این حیث قابل احترام و دارای شأن و جایگاه اجتماعی رشک‌برانگیزی هستند.

جامعه وکلا بر اساس ضوابط و مقرراتی که در آیین‌نامه‌های صنفی و قوانین کشور موجود است، ساختاری با عنوان بازار وکالت را تشکیل می‌دهند که در آن، ذی‌نفعان شامل افراد دارای مجوز از سوی دو نهاد اصلی وکالت یعنی کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضائیه است. وکلا با توجه به اختیارات قانونی می‌توانند حقوق منتسب به مردم را اعاده کنند و البته که در این بین وظایفی بر دوش وکلاست که گاهی جامعه اصلی و جامعه وکلا از آن غافل و در برخی موارد نسبت به آن ناآگاه است.

اهیمت حضور وکیل در محاکم به این دلیل است که روند دادرسی عادلانه به دلیل اشراف علمی وکلا به مباحث حقوقی را محقق می‌سازد و یاری‌رسان قاضی در اتخاذ تصمیم درست و رأی مناسب است. به این دلیل است که در کشورهای مترقی محاکم به استناد قوانین داخلی خود، طرف‌های دعوا را مکلف می‌کند که تنها با حضور وکیل در محکمه حاضر شوند.

از طرفی تمامی اتفاقات روزمره‌ای که در جامعه رخ می‌دهد از قبیل قراردادهای مالی معمولی مانند قرارداد اجاره خانه تا قراردادهای مالی تعهدآور میان شخصیت‌های حقیقی و حقوقی، باید با حضور وکیل باشد که در اجرای آنها شک و شبهه‌ای وجود نداشته باشد. این قیود هم به دلیل وجود قوانین سفت و سخت و کارآمد و هم به دلیل عملکرد کم‌نقص و متعهدانه بدنه وکلا مورد تأکید تمامی ارکان جامعه هستند و یک علت بزرگ اعتماد و اطمینان به وکلا، همانطور که گفته شد؛ عملکرد متعهدانه وکلاست.

بر این اساس وکیل به دلیل جایگاهی که برای او متصور است، کاستی‌های جامعه و امور مختلف را می‌بینند و ورود و حضور به موقع دارد و برای احقاق حقوق عمومی تلاش می‌کند، بی‌آنکه در پی دستمزدی گزاف و تقدیری در خور و شایسته باشد. پس در دنیای پیشرفته هیچ روندی مرتبط با روابط اجتماعی اشخاص (حقوقی و حقیقی) نیست که در آن وکیل حضور نداشته باشد.

اما بازار وکالت در کشور ما روند دیگری دارد؛ طرح‌های اجباری شدن استفاده از وکیل در محاکم و در روابط هنوز به قطعیت و تصویب نرسیده‌اند و وکیل نسبت به بسیاری از ناهنجاری‌ها و ناهمگونی‌ها و ناهماهنگی‌ها در جامعه بدون نظر و بی‌مسئولیت است و در نهایت به انتشار بیانیه (عمدتاً‌ سیاسی و نه کارآمدانه) بسنده می‌کند.

زیاد نیستند وکلایی که به دنبال اعاده حقوق عامه باشند و تاکنون کمتر اتفاق افتاده که مسأله‌ای در بُعد ملی در خصوص حقوق شهروندی و یا در خصوص حقوق عامه رخ دهد و شاهد این باشیم که وکلا در یک اقدام جمعی و ساماندهی شده، نسبت به این اتفاقات با تشکیل پرونده حقوقی ـ قضائی، واکنش نشان دهند و موضوع را تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری کنند.

از طرفی آلوده شدن بخشی از نهاد وکالت به موضوع مناسبات مالی، رخوتی مشمئزکننده را در بازار وکالت ایجاد کرده است و هستند وکلایی که در دفتر خود نشسته و منتظر ورود ارباب رجوع هستند تا با بستن قراردادهای مالی چاق، پرونده را دنبال کنند. البته بماند که دو نهاد وکالت یعنی کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضائیه بخش‌های معاضدتی برای ارائه خدمات وکالتی رایگان را راه‌اندازی کرده‌اند؛ اما حقیقت این است که این معاضدت‌ها کارکردهای لازم را در قبال جامعه هدف ندارد.

همچنین ناآگاهی از حقوق شهروندی و نیز مطالبه حق‌الوکاله‌های قابل توجه و از طرفی بی‌توجهی به پرونده‌های یا قیمت پایین، سبب شده تا بسیاری از شهروندانی که درخواست دسترسی به وکیل دارند، از این منفعت به‌دور باشند.

از سویی دیگر مراجعه‌کنندگان به وکلا نیز در شناخت وکیل ابزار و بستر لازم را ندارند و نمی‌توانند از پرونده کاری وکلای طرف قراردادشان با خبر باشند تا امکان اتخاذ تصمیم درست مهیا شود. این معضل ناشی از نبود شفافیت در بازار وکالت است که با بررسی در منابع مختلف با آمار تأسف‌آور نزدیک به صفر مواجه می‌شویم و تقریباً هیچ دسترسی به عقبه و پیشینه کاری وکلا در دسترس شهروندان نیست.

به نظر می‌رسد نهاد وکالت در کشور ـ چه کانون وکلای دادگستری و چه مرکز وکلای قوه قضائیه ـ باید طرحی نو در اندازد و وکیل را به جایگاهی برساند که شایسته اوست؛ اما در این میان باید متن را بر حاشیه ترجیح دهد. یکی از علل اصلی دور ماندن نهاد وکالت از جایگاه دلخواه، پرداختن به حاشیه‌هایی است که نه دردی را دوا می‌کند و نه چاره کار این زخم کهنه است. باید تصمیمی انقلابی در راستای منافع صنفی و تقویت آن گرفت که در نهایت منجر به توسعه بیشتر روند دادرسی عادلانه و اعاده حقوق ذی‌حقان خواهد شد.

مرکز وکلای قوه قضائیه: نهاد وکالت نیازمند بازنگری استنهاد وکالت بیشترین ضربه را از درون خورده استرئیس اسکودا: وکیل از حاکمیت پروانه وکالت نمی‌گیرداگر حق با کسی نیست وکیل وظیفه دفاع از او را نداردمحسنی‌اژه‌ای: استقلال وکیل به معنای نداشتن نظم و نظارت نیستسرانه وکیل در ایران یک‌‌سوم میانگین دنیاسترئیس کانون وکلای مرکز: انتساب و القای انحصارگری به کانون‌های وکلا غیرواقعی است

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مرکز وکلای قوه قضائیه کانون وکلا مرکز وکلای قوه قضائیه کانون وکلا مرکز وکلای قوه قضائیه کانون وکلای بازار وکالت نهاد وکالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۱۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ ­رئیس زاده در کنگره انجمن رادیولوژی ایران افزود: متاسفانه حکمرانی مشخص و شفافی در نظام سلامت نداریم. تکلیف مان با بیمارستان‌های دولتی، بخش خصوصی، هیات علمی، پزشکان عمومی، رزیدنت‌ها و... شفاف نیست. اگر هم قوانینی هست، مربوط به سه چهار دهه قبل است که با هدف حکمرانی حوزه سلامت نیازمند بازنگری و شفاف سازی است. وی تصریح کرد: سهم سلامت در تولید ناخالص ملی به دلیل در اولویت نبودن بخش سلامت از یک سو و از سوی دیگر شرایط اقتصادی کشور به شدت افت کرده است. همچنین تعرفه‌های دستوری و سیاست گذاری‌های نادرست در حوزه مالی سلامت از چالش‌های جدی در حوزه پزشکی کشور است. رئیس زاده ادامه داد: اسناد بالا دستی به خصوص سیاست‌های کلی سلامت ابلاغیه مقام رهبری در سال ۱۳۹۳ تاکنون اجرایی نشده است که این امر یکی از چالش‌های پیش روی ماست. وی از دیگر چالش‌های عرصه پزشکی کشور را نبود قانون در برخورد با مداخلات غیر مجاز در حوزه سلامت برشمرد که این مساله نه تنها سلام ت افراد را به خطر انداخته که امنیت شغلی پزشکان را نیز به طور جدی در معرض تهدید قرار داده است. رئیس سازمان نظام پزشکی کشورگفت: چالش دیگر در حوزه پزشکی تکثر مراجعی است که افراد می‌توانند از پزشک شکایت کنند. مراجعی مثل پزشکی قانونی، نظام پزشکی و دادسرای جامعه پزشکی. همچنین صدور احکام حبس برای پزشکان که این امر برخلاف رویه معمولی است که روسای قوه قضاییه برای جایگزین حبس درخواست کرده اند. وی از شفاف نبودن سیستم دریافت مالیات از جامعه پزشکی، مهاجرت‌های شغلی و جغرافیایی و خالی ماندن برخی از رشته‌های تخصصی و فوق تخصصی به عنوان دیگر چالش‌های جامعه پزشکی نام برد و ادامه داد: اولویت ما در درجه نخست ممانعت از هجمه‌ها به جامعه پزشکی و در درجه بعدی اقتصاد سلامت است که در حال پی گیری این موارد هستیم. رئیس زاده افزود: انجمن رادیولوژی ایران یکی از انجمن‌هایی است که کمترین چالش را با آن داریم و در واقع شکایتی از این انجمن در سازمان نظام پزشکی کشور نداریم. این انجمن همچنین از روابط درون رشته‌ای بسیار خوبی برخوردار است. از سوی دیگر به لحاظ پیشرفت‌های تکنولوژیک و تکنیکال جزو انجمن‌های پزشکی موفق به شمار می‌رود که رادیولوژیست‌ها در آن با آخرین روش‌های جدید تشخیصی و مداخله‌ای در کشور به مردم خدمت می‌کنند. وی ادامه داد: به لحاظ تکنیکی با علم روز دنیا برابر هستیم و به لحاظ تجهیزات هم کمبود عمده‌ای نداریم. جامعه رادیولوژی ما پیشرفت‌های خوبی همپای پیشرفت‌های رادیولوژی در دنیا داشته است. در این مراسم دکتر محمد علی کریمی به نمایندگی از طرف انجمن رادیولوژی ایران خواستار حذف هشتک و یکسان سازی تعرفه‌های رادیولوژی با سایر رشته‌ها تا زمان عملیاتی شدن آن شد. سی و نهمین کنگره ساالنه انجمن رادیولوژی ایران که با هدف ارایه جدیدترین دستاورد‌های در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه در محل هتل المپیک تهران آغاز به کار کرد تا روز ۲۱ اردیبهشت ماه ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • وکلا وظیفه سنگینی در حفظ جایگاه خود و وکالت دارند
  • وزیر دادگستری: لایحه جامع وکالت در دست تدوین است/ اجباری‌شدن وکیل در دعاوی
  • ‌وکلا در راستای ایجاد صلح و سازش تلاش کنند
  • وکلا نقش مهمی در برقراری صلح و سازش دارند
  • نهاد‌های غیر تخصصی برای جامعه پزشکی تصمیم گیری نکنند
  • حقوق معلمان از کارکنان دولت بیشتر شد!
  • تخریب مدیران شایسته باعث کُند شدن مسیر رشد و ترقی می‌شود
  • تشکیل پرونده قضایی برای عوامل سریال «افعی تهران»
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند