Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-08@21:25:33 GMT

چرا کانون وکلا از صدور مجوز الکترونیکی منصرف شد؟

تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۸۴۷۳۵

چرا کانون وکلا از صدور مجوز الکترونیکی منصرف شد؟

کانون‌ وکلای دادگستری مرکز پیش از این درخواست ثبت مجوز در سامانه مجوزهای کسب و کار را داده بود اما متأسفانه هیچ اقدامی در راستای ثبت اطلاعات انجام نداد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ کلیه مراجع صادرکننده مجوز کسب و کار موظف هستند تا ١٨ اسفند اطلاعات مربوط به مجوز را در درگاه ملی مجوزهای کشور بارگذاری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثل همه مشاغل باید مجوزهای کانون‌های وکلا هم الکترونیکی شود، موضوعی که با مقاومت همیشگی کانون‌های وکلا مواجه بود. صدور مجوزهای کسب و کار کشور در حال حاضر در دور مدار کاغذبازی و طولانی شدن زمان بررسی در دستگاه‌های مختلف می‌چرخد و همین امر در کنار سودجویی کارچاق‌کن‌ها، سبب شده که دست خیلی‌ها  از مجوز کسب و کار خالی بماند. حال برای اینکه امر صدور مجوز با نقص مواجه نشود، قانون سازمان‌ها و دستگاه‌ها را مکلف کرده تا زیرساخت صدور الکترونیکی مجوزهای کسب و کار را ایجاد کنند.

یکی از مجوزهایی که صدور آن در دهه‌های اخیر حاشیه‌های زیادی داشته، مجوز وکالت است که دو نهاد وکالت یعنی کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضائیه مسئول صدور آنها هستند.

حامد دهقان، کارشناس مسایل حقوقی در این باره در گفت‌وگو با یک برنامه رادیویی گفته است: در اجرایی نشدن قانون صدور مجوزهای الکترونیکی تعارض منافع کانون وکلا مطرح است و آنهایی که خطر ایجاد فضای رقابتی را در عرصه وکالت می‌بینند از پیوستن به این طرح خودداری می‌کنند.

وی افزود: علیرغم اینکه کانون‌ها خودشان طی درخواستی به وزیر وقت اقتصاد که رئیس هیئت مقررات‌زدایی هم بود، درخواست ثبت مجوز را در سامانه مجوزهای کسب و کار داده بودند، متأسفانه هیچ اقدامی در راستای ثبت اطلاعات انجام ندادند.

دهقان ادامه داد: علت این بود که کانون‌ها پس از اینکه متوجه شدند بارگذاری در سامانه باعث می‌شود که دیگر نمی‌توانند به بهانه اشباع بازار در صدور مجوز وکالت تأخیر ایجاد کنند یا ممانعت انجام شود، این استنکاف را انجام دادند ولی با پیگیری‌های انجام شده و مصوبه هیئت وزیران و مصوبه دیگری از  کمیسیون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که در دیوان عدالت اداری هم تأیید شده است، هیئت مقررات‌زدایی مکلف شد خودش نسبت به درج اطلاعات شرایط صدور مجوز وکالت در درگاه ملی مجوزهای کسب و کار بارگذرای شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه کانون‌های وکلا علیرغم تکلیف قانونی از اجرای  قانون خودداری کردند، افزود: در حال حاضر شرایط صدور مجوز بارگذاری شده و کانون‌های وکلا مکلف هستند اگر شرایط صدور مجوزها با اصلاح و یا تغییراتی مواجه شد، آن را به هیئت مقررات‌زدایی اعلام کنند تا در درگاه ملی صدور مجوزها ثبت شود.

جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز هم در این خصوص اظهار کرد: با اجرایی شدن قانون صدور مجوزهای الکترونیکی موافقم؛ اما در اینکه قانون صدور مجوزهای الکترونیکی مشمول کانون‌های وکلا بشود یا نشود بحث دارم. ‌به این دلیل دیوان عدالت اداری ورود کرده و ما شکایت کردیم و دادخواست دادیم که در حال رسیدگی است و روند دادرسی آن در حال طی شدن است. والا در اصل  موضوع بحث نداریم و بحث ما این است که وکالت دادگستری کسب و کار نیست.

امیر سیاح، رئیس مرکز بهبود فضای کسب و کار وزارت اقتصاد هم در این باره گفته است: پروانه کارآموزی وکالت در درگاه ملی مجوزها بارگذرای شده و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه یا کانون وکلای دادگستری موظف هستند یک هفته بعد از بارگذاری مدارک متقاضیان، این پروانه را برای آنها صادر کنند.

مجوز وکالت در سامانه مجوزهای کسب‌وکار بارگذاری شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آزمون وکالت دیوان عدالت اداری مرکز وکلای قوه قضائیه کانون وکلا آزمون وکالت دیوان عدالت اداری مرکز وکلای قوه قضائیه کانون وکلا مجوزهای کسب و کار وکلای دادگستری کانون های وکلا صدور مجوزهای درگاه ملی مجوز وکالت کانون وکلا صدور مجوز کانون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۸۴۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاریخ دقیق صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها مشخص شد

به گزارش خبرنگار مهر، کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فوتبال کشور با جمع‌آوری مدرک تمام باشگاه‌های لیگ برتر در فصل گذشته و جاری قرار است ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ جلسه نخست برای صدور مجوز حرفه‌ای را برگزار کند.

در جلسه کمیته بدوی صدور مجوز حرفه‌ای قرار است مستندات مورد نیاز کنفدراسیون فوتبال آسیا برای باشگاه‌ها بررسی شود تا همان روز در خصوص تأیید یا تکذیب مدرک آنها تصمیم‌گیری شود.

پیگیری‌های خبرنگار مهر، نشان می‌دهد بعضی از باشگاه‌های فعلی لیگ برتر نتوانستند مدارک خود را کامل کرده و مجوز حرفه‌ای دریافت کنند. از این رو قرار است مجوز ملی آنها بررسی شود تا شرایط حضور در بالاترین سطح فوتبال باشگاهی کشور را داشته باشند.

باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس هم پس از واگذاری به بخش خصوصی تمام مدارک خود را ارسال کردند تا بتوانند با دریافت مجوز حرفه‌ای اجازه حضور در فصل پیش روی لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا را کسب کنند.

همچنین کمیته صدور مجوز حرفه‌ای قرار است تا ۵ خردادماه درباره اعطای مجوز خود تصمیم‌گیری نهایی داشته و به AFC اعلام کند. در صورتیکه کنفدراسیون فوتبال آسیا ظرف مدت ۲۱ روز از زمان اعلام فدراسیون فوتبال نکته‌ای درباره اعطای مجوز به هر یک از باشگاه‌ها داشته باشد اعلام رسمی می‌کند در غیر این صورت مجوزهای صادرشده از سوی کمیته‌های هر فدراسیون از قاره آسیا مورد تأیید این نهاد قرار می‌گیرد.

کد خبر 6100544 مهدی مرتضویان

دیگر خبرها

  • ایران جزو ۱۰ کشور صادرکننده سند الکترونیکی است
  • ارایه خدمات دولتی از خرداد به دارندگان مجوزهای کاغذی ممنوع است
  • تاریخ دقیق صدور مجوز حرفه‌ای باشگاه‌ها مشخص شد
  • ممنوعیت ارائه خدمات به دارندگان مجوزهای کاغذی در استان مرکزی
  • وکلا وظیفه سنگینی در حفظ جایگاه خود و وکالت دارند
  • وکلا نقش مهمی در برقراری صلح و سازش دارند
  • درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی
  • درگاه ملی مجوزهای کسب و کار، سدی در برابر انحصار
  • حمایت سند تحول قضایی از متقاضیان ورود به مشاغل حقوقی
  • حذف پروانه کسب های کاغذی از ۵۰۰ هزارتا عبور کرد